ohmydogkutyakozmetika.hu

Kutyák lakásba

West highland white terrier jellemzői

West highland white terrier jellemzői

5 perc a tartalom elolvasásának időtartama

Ebben a bejegyzésben a West highland white terrier jellemzőit szeretném neked bemutatni. Azon kívül, hogy bemutatom neked ezt a kis aranyos kutyafajtát amit lakásban is lehet tartani még szeretnék neked segíteni hozzá illő kutyanevekkel is.

Első lépésként elhelyezzük a westie-t a kutyafajták között. Ebben a segítségemre lesz az FCI is amely tulajdonképpen a kutyafajták nyilvántartásáért felel. Az FCI a raymond Triquet által készített fejtacsoportosítást használják. Megalkotott 10 fajtacsoportot, ezeket a csoportokat tovább lehet bontani szekciókra, a szekciókat tovább lehet bontani típusokra.

West highland white terrier kutyafajta besorolása:

Fajtacsoport: Terrierek
Szekció: Kis méretű terrierek

West highland white terrier jellemzői, mint terrier

Napjainkban már egyre jobban elvesztik eredeti felhasználásukat és inkább társkutya ként tartják. Alapvetően érdemes megnézni milyen az adott terrier természete. Alapvetően vadászkutya ként tenyésztették őket, méghozzá a földalatti vadállatok vadászatához használták őket. Első sorban róka, nyúl és borz vadászatra használták őket.

West highland white terrier jellemzői

Ezek után térjünk rá a West highland white terrier jellemzőire amit a szokásos információkkal fogunk kezdeni. A Westie származási helye Nagy-Britannia egészen pontosan a skót felvidékről származó, fehér színű terrierfajta.

A westie várható élettartama 12-16 év, természetesen attól is nagyban függ, hogy milyen életet él a kutya.

A westi temperamentuma: barátságos, éber, szívós, aktív, önálló és merész – szerintem ennél jobb jellemzői egy eredetileg vadászkutyának nem nagyon lehetnek.

A szuka kutya testsúlya általában 6-7 kg között alakul, a kan westie súlya 7-10 kg között szökött lenni. A FCI által elfogadott standard szerint az ideális marmagassága 28 cm körül van.

West highland white terrier jellemzői közt mindenképpen érdemes megemlíteni annak tartását. Meg kell mondjam őszintén meglepődtem. Ugyanis nem egy szokványos lakásban tartott nyugdíjas kutyáról van szó.

A westie egy négy lábon járó kis szeretetcsomag aminek bizony komoly mozgásigénye van. Ne feledkezz meg a kutya múltjáról, vadászkutya felmenőkkel rendelkezik csak a 90-es években lett belőle divatkutya.

Visszatérve a westie igényeihez napi többszöri sétáltatásra van szüksége. Illetve szellemileg is elég jó teljesítményt tud nyújtani a kutya így nem elég, hogy fizikailag fárasztani kell még szellemileg is tenni kell érte.

Sétáltatás közben szereti ha van ideje szaglászni és jól körbejárni a tereket. Amennyiben lakásban tartod, mint kistestű kutyát úgy érdemes igénybe venni néhány otthon is elvégezhető szellemi feladatot a kutyával.

West highland white terrier jellemzői közt érdemes megemlíteni a bendőjét is azaz a táplálását. A westie, mint a kutyák általában húsevő. Ebből adódóan nem árt ha olyan tápot választasz neki amelynek igen magas a hústartalma.

Amennyiben úgy gondolod, hogy ilyen kutya fajtát szeretnél magad mellé társnak és még nem találtad meg a megfelelő nevet neki akkor itt tudok is neked segíteni, hogyan találd meg a westie-hez legjobban passzoló kutya nevet.

Hírlevél feliratkozás

Amennyiben szeretne 10% kedvezményt kapni a kutyusom.hu kutyafelszereléssel foglalkozó webáruházban kérem iratkozzon fel hírlevelünkre!

Bejegyzés megosztása

Facebook
LinkedIn
Email
WhatsApp

Kapcsolódó bejegyzések