Kutyanyírás

A kutya megfelelő méretű és formájú szőre rendkívül fontos. A házi kedvenc ápoltsága szinte ugyanakkora figyelmet és szakértelmet követel, mint az emberé. Nem mindegy ugyanis, hogy kedvenc háziállat milyen ápolt, hogy a szőre például milyen hosszú a hideg hónapokban és milyen a nyári melegben, hiszen a kutya szőrének hosszúsága és ápoltsága sokban meghatározza a kedvét és a hangulatát is. Egy elhanyagolt, piszkos és gubancos, hosszú szőrű állat kevésbé boldog, mint megnyírt, ápolt külsejű társai. A kutya egyrészt érzi a törődést, másrészt sokkal kényelmesebb is neki a megnyírt frizura.

Némely kutyafajta különleges nyírást, különleges szőrformát igényel, amelyet a gazdik otthoni körülmények között, szakértelem hiányában, nem tudnak elvégezni. Ezekben az esetekben fordulnak kutyakozmetikushoz, hogy a kutyanyírás szolgáltatást igénybe vegyék.

Jön a tavasz, érdemes házi kedvencünket is lengébb ruhába öltöztetni. A szőr a nyári melegben megterheli a kutyák szervezetét, ezért fontos, hogy a megfelelő méretűre és formájúra nyírják őket. A szőr gondozást igényel, hogy a kedvenc minél felszabadultabban érezhesse magát.

Bizonyos kutyafajták csak a formára nyírt szőrzettel teljesítik a fajtára jellemző tulajdonságokat, ez pedig azt jelenti, hogy szőrük folyamatos ápolást és nyírást igényel. A formára nyíráshoz azonban már a megfelelő szakértelemre van szükség, amelyet a kutyakozmetikus végezhet.

Házikedvenceink sokszor nem kedvelik, ha a szőrüket a símogatáson kívül másképp is babrálják, a kutyakozmetikus azonban úgy tudja elvégezni a kutyanyírást, hogy az eb szinte észre sem veszi, hogy mi történik körülötte. Önnek nem kell harcolnia kutyájával a kinézetéért, csak élveznie kell, hogy kutyája új bundájában boldog és kiegyensúlyozott.