Ultrahangos fogkő eltávolítás

Mozgás nélküli és kíméletes fogtisztítás súrolás nélkül. Segít a fogínygyulladás, parodontitis, fogkő és rossz szájszag megelőzésében és kezelésében.Kutyája számára teljesen fájdalommentes, hiszen a hagyományos kaparós eljárással ellentétben itt az ultrahang végzi a munka javát. Az Emmi-Dent a kefébe integrált ultrahang-mikrochip segítségével generál ultrahangot.

Világszerte egyedülálló találmány. Ez a chip 96 millió ultrahang-impulzust (rezgést) gerjeszt percenként és ezeket a sörtéken keresztül továbbítja. A speciálisan kifejlesztett nanobuborékos-fogkrémmel együtt fejti ki hatását a fogakra és mélyen a fogínyben.

Sajnos a kutyák is szenvedhetnek különféle fogbetegségektől, fogágybetegségektől, sajnos őket sem kerüli el a fogkő kellemetlen problémája. Gyakran a gazdik észre sem veszik, hogy kutyájuk valamilyen fogbetegségben szenved, mert nem tartják lehetségesnek, hogy kutyájuk fogai is lehetnek rosszak. Pedig a kutyák fogai is napról napra romlanak, ha nem kapják meg a megfelelő ápolást, és tisztítást.

A lepedék napról napra rakódik le a kutyák fogán. Mivel ez szabad szemmel nem látható, így sokan nem is veszik észre ezt a problémát. Abban az esetben azonban, ha nem történik meg az eltávolítás, akkor a felgyülemlett lepedék a baktériumok számára kiváló élőhelyet biztosít. A lepedék egy idő után fogkővé alakul, amelyet már a gazdák is észrevehetnek. Ha nem foglalkoznak az eltávolítással, a fogkő hamarosan a fogüreket gyulladásához vezet. Ez nagyon fájdalmas a kutyusok számára. Sokszor, a kutya ilyenkor sokkal fáradékonyabb, kevésbé játékos, nyugodt. Gyakran azért nem veszik észre a gazdák a problémát, mert azt hiszik, hogy egyszerűen a kedvenc öregszik és hogy az élénkség csitulása egy természetes folyamat.

A rendszeres fogápolással és a rendszeres ellenőriztetéssel elkerülhető ez a probléma.

A kutyusok 7-8 hónapos kor után már váltottak fogat, tehát ez után már érdemes elkezdeni a fogápolást. Elsősorban arra kell ügyelni, hogy heti pár alkalommal mossa meg a fogát, így könnyen lekefélhető a lepedék. Amikor már kialakult a lepedék, akkor érdemes kutyakozmetikushoz vagy állatorvoshoz fordulni, aki a megfelelő kezeléssel el tudja távolítani azt, a komolyabb problémák elkerülése érdekében.

Az ultrahangos fogkőtisztítás egy forradalmian új technológia, amellyel nem okozunk fájdalmat kedvencének, és teljesen biztos, hogy kitűnően eltávolítjuk a felhalmozódott fogkövet. Ha az ember számára fontos a szájhigiénia, akkor a kedvenc számára miért ne lenne az?